Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Regn i Los Angeles = kaos

5 Nov , 2015, 01.24 peppe

 

Kära läsare,

Ibland känns det som om jag lever i tvärtomlandet. Här i Los Angeles har folk gått omkring och klagat på värmen och för ett par dagar sedan slog Los Angeles Times upp stora rubriker med de goda nyheterna om att vi angelenos kan vänta oss två dagar av svalare väder. Ta fram era långärmade tröjor! Njut av svalkan! Nu är hösten här! skrev LA Times glatt. Låt oss höstmysa! Lite så där som kvällstidningarna brukar locka till köp genom att lägga upp bilder på kvinnor i bikini och använda hittepåord som ”SUPERHELLE!”

Sedan beklagade sig LA Times visserligen över att det blir varmt igen. Som en värmeälskande finländare låtsas jag vara glad över att temperaturen bara ligger på tjugo och fejkar att jag tycker att det är jobbigt med den ihållande värmen (man vill ju passa in, för bövelen), men i smyg hurrar jag. Jag älskar att solen värmer mig, att aldrig behöva använda långbyxor, att aldrig behöva tappa bort vantar och att det alltid är sandalväder.

Det som lokalborna och jag ändå är överens om är att regnet visserligen behövs i Kaliforniens torka, men att alla borde stanna hemma under de regniga dagarna. Eftersom Los Angeles är en stad där det ytterst sällan regnar uppstår det ofta panik då det börjar droppa ner vatten från himlen. Trafiken blir ett helveteskaos (föreställ er den första dagen av frost då alla fortfarande har sommarhjul och dessutom är lite fulla bakom ratten). Tv stationerna skickar ut sina reportrar i regnet där de sedan fascinerat står och rapporterar vattnet som kommer NER FRÅN HIMLEN! Kameramännen zoomar ner på vattenpölar och alla blir sena till jobbet och journalisterna intervjuar folk om hur de ska hålla sig torra.

I vinter kommer väderfenomenet El Niño att dra över hela Kalifornien. Det innebär mer regn än vanligt och jag bävar redan nu inför ortsbornas reaktioner.

Greetings from Santa Monica,

Peppe

Läs också

2 kommentarer

  1. Maarit skriver:

    Hej Peppe,
    Känner igen mig i det du skriver. Jag bor i Södra Florida och här blir det också kaos så fort det regnar och åskar. Då kan man tyvärr räkna med trafikkaos pga kollisioner här och var, samt att lite starkare vindar skapar hysteri och alla uppmanas skaffa provianter ifall eventuellt en orkan slår till.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *