Peppe bloggar om livet på västkusten

USA

Vad jag saknar med Finland

24 jun , 2015, 06.09 peppe

 

Kära läsare,

I dag jobbade Magnus och jag en stund på förmiddagen och åkte sedan ner till Malibu för att hänga med några kompisar. En på alla sätt perfekt tisdag som avslutades med fisktacon vid Pacific Coast Highway. Det finns såklart både för- och nackdelar med att flytta så långt bort från sitt fädernesland, men just i dag kom jag inte på en enda sak jag saknade med Finland. Okej, mamma och syrrorna och falafel på Fafa’s. Fine, bästa vännerna och ljusa sommarnätter, kaffe på trappan till stugan medan fåglarna sjunger och havet glittrar och när det regnar och åskar riktigt hårt och det är söndag och man kan ligga under täcket hela dagen. Ja och kanske den sociala tryggheten och rågbröd. Men det är ungefär allt.

Det jag älskar med Los Angeles är damen som kommer fram i matbutiken och säger ”I love your dress!”, tonårspojkarna som skejtar förbi och säger att Vidar är gullig, människorna som promenerar förbi mig när jag tar ett morgondopp och undrar om vattnet är kallt, uteliggaren som önskar mig en trevlig dag när jag joggar förbi och grannarna som alltid hälsar och pratar. Det finns mycket dåligt med det här landet, men det fina, åtminstone i just den här staden är att folk ser varandra. Om jag fick önska en sak med Finland vore det att folk skulle göra samma sak.

Greetings from America,

Peppe

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

 

 

Läs också

4 kommentarer

 1. Snuf skriver:

  This!!!1

 2. pad skriver:

  Du har så rätt, men jag har -sedan min återkomst år 1989- tyckt mej märka en positiv förändring…
  Just detta Ditt nämnda avståndstagande var faktiskt så påfallande här i landet, att det fick mej att flytta bort !
  -Tillbaka kom jag med världens fbästa äkta hälft, som absolut ville flytta hit… <3

 3. seitan skriver:

  Amerikanerna ger många komplimanger men menar egentligen ingenting med dessa, det är bara lögner alltihopa. Vi finländare får komplimanger så sällan av varandra så vi tror att folk faktist menar det när de ger oss komplimanger. I USA funkar det inte så, där ger de ut komplimanger till höger och vänster utan att ens mena det, de kan sitta och skratta bakom ryggen på er istället.
  Exempel: utbytesstuderande som har en Amerikansk flagga på sin ryggsäck.
  – ”God, I love your backpack!”
  – ”Oh thanks, how nice of you!”
  Fast egentligen tycker de att det är skitlöjligt att en utbytesstuderande ”låtsas” vara amerikan med just denna ryggsäck.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *