Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

POTUS tal i kväll

21 jan , 2015, 07.08 peppe

 

Kära läsare.

Man kan tycka vad man vill om amerikansk poltik och retorik, men amerikanerna går i alla fall in med pompa och ståt. Dagens snackis är utan tvekan POTUS, alltså Obamas, State of the union-tal inför kongressen. Vanligt folk samlades hemma med öl och chips framför TV:n, vissa restauranger hade till och med storbildskärmar som visade talet för gästerna. Obama pratade om immigration, skattelättnader för medelklassen, om sjukförsäkringsdagar, om militärstyrkor mot ISIS och klimatförändringen”

Mest omtweetat var ändå stunden då POTUS först fick stora applåder från republikanskt håll genom att konstatera: ”I have no more campaigns to run.”  för att sedan pausa och leverera poängen: ”I know — because I won both of them.”

Här är hela talet.

Greetings from America,

Peppe

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *