Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Restaurangerna stänger i LA

24 Nov , 2020, 18.49 peppe

 

i mitt förra inlägg skrev jag om hur det är att gå på restaurang här i LA. Om hur vi vant oss vid att sitta ute på parkeringsplatser under värmelampor och med servitörer som har både visir och ansiktsskydd. Det var då det. Från och med torsdagen stänger alla restauranger för gäster och erbjuder bara hämtmat och utkörning.

För en redan pressad bransch blir det sista spiken i kistan, men eftersom covid-fallen fortsätter att stiga och Thanksgiving, helgen då amerikanerna reser mest under hela året, börjar samma torsdag är det nödvändigt med restriktioner.

Det råder också utegångsförbud mellan klockan 22 på kvällen och 5 på morgonen. Inte något en trätt barnfamilj drabbas av, men ändå ett anmärkningsvärt förbud i en miljonstad som vanligtvis pulserar dygnet runt.

Det som ändå verkar få Los Angeles-borna att bita ihop är att stränderna och parkerna är öppna. I våras, under den första vågen, stängde också de och folk drevs till vansinne i sina hem. Ett annat hopp är vaccinet. Alla talat om det, även om mindre än hälften av amerikanerna vid skrivande stund säger att de kommer att ta det.

Här hemma firar vi Thanksgiving utan gäster och hoppas på att pandemin snart ska vara över.

Hälsningar från Kalifornien,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *