Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Hårsalongen och pandemin

16 jun , 2020, 00.26 peppe

 

Kära läsare,

jag är inte en person som är så noga med mitt hår, men i likhet med alla de som hamstrade toalettpapper när pandemin bröt ut kände jag genast ett otrolig behov av att klippa håret. Jag övervägde att göra det själv, kollade på Youtube, föreslog att min man skulle klippa bort de torra hårtesterna, men inget av alternativen kändes riktigt bra.

Så jag höll mig, Fortsatte bada i poolen (håret blev allt grönare för varje dopp) och tryckte ner en svettig ridhjälm på huvudet minst tre gånger i veckan. Riktigt dåliga hårddagar gick jag med hatt. Till slut fanns det ändå inga mer knep att ta till. Just då beslöt Kaliforniens guvernör Gavin Newsom att öppna upp delstaten. En del av den i alla fall. Hårfrisörer fick hålla öppet, men inte nagelsalonger. Jag bokade en tid och mindre än en vecka senare var det dags.

I tider av obligatoriskt ansiktsskydd är det svårt att veta hur man ska orientera sig. Frisören bjöd som vanligt på vatten och ett sugrör, men för att kunna dricka var jag tvungen att lyfta på munskyddet. Jag gjorde det så diskret som möjligt, men fick ändå det onda ögat av en dam längre bort i salongen. Min frisör ryckte på axlarna och konstaterade ”den som sig i leken ger…” Själv sa hon att hon jobbar elva-tolv timmars dagar och att hennes hud under skyddet lider av att inte andas. Men efter tre månader av karantän och noll i lön var hon ändå tacksam över arbetet.

Mycket har blivit omständligare och jobbigare, men inte allt! Jag noterade nämligen hur skönt det var att inte vara tvungen att stirra på sin egen spegelbild i nittio minuter. Ansiktsskyddet skyddar ju också en från ens egna anletsdrag.

Hälsningar från en som ser glaset som halvfullt,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *