Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur

Fem bra amerikanska podcaster

15 maj , 2019, 06.19 peppe

 

Kära läsare,

oregelbundet brukar jag tipsa om mina senaste favoritpoddar och nu när sommaren närmar sig och eventuellt för med sig långa resor som poddlyssnande lämpar sig perfekt för är det dags igen.

Hidden brain, en podd om psykologi som bland annat svarar på frågorna varför inte ens de rika känner sig rika, varför inga A-kändisar åker till Las Vegas, hur man som kvinna vinner världsmästerskap i poker genom att spela på de manliga motspelarnas fördomar om kvinnor och varför placebo är så bra.

Reply All, en podd om social medier och livet på nätet. Vad som händer när man får sin Snapchat hackad, hur en telefonsvindlare åker fast, en blogg skriven från ett fängelse och en webbsida för folk som är höga som hus.

The Argument, en New York Times podd där redaktörer diskuterar olika ämnen från två sidor, bland annat blomstrar verkligen den amerikanska ekonomin med Trump som president, är det smart för Biden att ställa upp i presidentkandidatsvalet, är The Green New Deal bara en vänsterfantasi och abortfrågan.

On the Media, en favoritpodd som lyfter upp amerikansk politik ur ett mediaperspektiv. Ett avsnitt handlar om hur Trump i tiderna ringt Forbes och ljugit om sin rikedom för att komma med på listan över världens rikaste, ett annat om problemet med True Crime-genren, ett om USA:s problem med opioider och ett om hur media hanterar hatbrott.

Wow in the world, är en podd för barn och perfekt för barn som håller på att lära sig engelska. Den är kul, lärorik och enkel att lyssna på (också om man är vuxen).

Och för er som gillar amerikansk politik, men gärna lyssnar på svenska vill jag påminna er om Magnus och Peppes podcast.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *