Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur,USA

De bästa engelskspråkiga podcasterna 2019

1 feb , 2019, 03.58 peppe

 

Kära läsare,

ett av mina populäraste inlägg på bloggen är de populäraste engelskspråkiga podcasterna 2017 och eftersom tiden går och podcaster verkar föröka sig i raketfart är det dags för ett nytt uppdaterat. Dessa lyssnar jag på så fort det kommer ett nytt avsnitt:

Dagens nyheter i ett paket på 15-20 minuter:

New York Times The Daily (ingenting gör mig så lugn som Michael Barbaros röst), NPR’s Up First, Vox Today Explained och senaste  Slates What Next.

New York Times’ kulturavdelning gör också diskussionspodden Still Processing som diskuterar populärkultur. Det som gör det extra intressant är att programledarna gör det ur ett rasifierat/HBTQI-perspektiv. Rekommenderar det senaste avsnittet om hur skildringar av sex och kvinnor tv och film.

På tal om New York Times är deras The Argument också en otroligt bra podcast där två opinionsbildare diskuterar ett tema ur två olika synvinklar, till exempel: Har republikanerna förrått arbetarklassen? Varför är amerikaner så rädda för mäktiga kvinnor? Borde cannabis legaliseras? Är Donald Trump en förrädare?

The Weeds är en diskussionspodd på Vox som utkommer flera gånger i veckan där Ezra Klein, Sarah Kliff och Matthew Yglesias diskuterar det senaste inom amerikansk politik.

Att tipsa om This American Life är att slå in öppna dörrar eller tipsa om påsken som en bra högtid för chokladägg, men jag slutar aldrig imponeras av hur välproducerade avsnitten är.

I dag när jag var ute och sprang lyssnade jag på podden Code Switch, en ny bekantskap. Jag vet inte om det var tur eller skicklighet, men jag ramlade in i ett otroligt intressant avsnitt om skönhet, koreansk plastikkirurgi, hur mycket skönhetsbranschen genererar och olika kulturers och tidevarvs syn på att vara vacker. Nu ska jag lyssna på avsnittet om varför vissa journalister har svårt att använda ordet ”rasist” och varför USA har så svårt att lyssna på ursprungsamerikaner.

Vidare lyssnar jag på Trumpcast, Planet Money, The Indicator, The Waves, The Impossible State, Stuff you Should Know och några till. Vilka är dina favoriter?

Hälsningar från USA,
Peooe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *