Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Köp ingenting i Santa Monica

28 apr , 2017, 02.16 peppe

 

Kära läsare,

när jag skriver det här har jag precis avhämtat en Nespressomaskin och dyrt och heligt lovat att återvinna kaffekapslarna. Maskinen är en present av en granne längre upp på gatan. Hon heter Heather och vi har aldrig träffats. Däremot är vi medlemmar av samma hemliga och låsta Facebook-grupp där invånare i Santa Monica ger varandra grejer de inte längre behöver.

Jag måste erkänna att jag ibland höjer ögonbrynen när folk vill donera gamla tidningar eller öppnade brukar med hudkräm, men oftast är det fina saker som dyker upp i forumet. Ibland til och med cyklar, matberedare, en symaskin och leksaker till barnen. Själv har jag donerat ett marbord med stolar och hela två soffor och fått, vid sidan om kaffemaskinen, en barnstol och tomatplantor.

Det är strängt förbjudet att sälja grejer på forumet och givarna ska vara tydliga med vem som får grejen de vill donera. Det är inte heller först till kvarn som gäller, personen som ville ge vidare något ska helt vänta några dagar och sedan lotta ut saken eller komma med en bra motivering. Allt sker transparent.  Tanken bakom hela gruppen är att bygga ett community, alltså skapa sammanhållning mellan invånarna i Santa Monica och det funkar.

När jag först blev medlem tyckte jag att reglerna var lite väl rigorösa, men efter att ha hört om hur det kan gå till i andra, mindre kontrollerade Faceboo-grupper är jag tacksam över att grundaren till den här lagt ner lite tid på att fundera kring hur systemet funkar bäst.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *