Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

8 engelskspråkiga podcaster

2 jul , 2015, 04.55 peppe

 

Kära läsare,

jag föreställer mig att ni ligger i hängmattan, sitter på bryggan med fötterna i havet eller kanske på en klipphäll. Ni är lediga och har all tid i världen att lyssna på podcaster. Era svenska favoriter är kanske redan igenomlyssnade och ni är ute efter nya röster i era öron. Varför inte då gå över till den andra sidan och ta itu med några engelskspråkiga poddar? Här kommer mina bästa tips:

1. RadioLab – väldigt välproducerade dokumentär avsnitt. De kan handla om precis vad som helt, som till exempel spionkameror uppe i luften och nynazistiska sommarläger.

2. This American Life – den här behöver knappast en presentation. Historier om och av människor från hela världen.

3. Invisibilia –  Otroligt bra podd om människor och fenomen. En favorit är avsnittet om den blinda mannen som kan cykla och hajka och klättra i träd.

4. Serial – de flesta av er har säkert redan lyssnat på den här undersökande podden där producenten Sarah Koening nystar upp ett femton år gammalt mord.

5. Slate Double X Podcast – Noreen Malone och Hanna Rosin bjuder in gäster för att tala om ämnen som vanligtvis anknyter till feminism.

6. Call your Girlfiriend – Journalisten Ann Friedman sitter i LA och pratar aktualiteter med sin bästis i New York.

7. Note to Self – min nyaste favorit. En podcast om människan i den digitaliserade världen. Korta avsnitt på ungefär 30 minuter.

8. Stuff You Should Know – Namnet säger sig självt.

Greetings from America,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *