Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Defund the Media

26 maj , 2021, 03.00 peppe

 

Kära läsare,

när jag hämtar elvaåringen på skolan möter jag ibland en mamma med en keps med texten ”Defund the media”. Det är en blinkning till Black Lives Matter-rörelsens ”Defund the police” som handlade om att få stopp på polisens övervåld mot svarta i USA. Ofta har hon också en t-tröja som lånat texten ”My Body, My Choice” från abortförsvararna och ett stort rött kryss över en vaccinationsspruta. Att det är andra man skyddar genom att vaccinera sig tycks inte ha slagit henne.

Vi lever i Santa Monica, en ytterst demokratisk och liberal del av USA, och jag är inte den enda som höjer på ögonbrynen då mamman demonstrativt utan munskydd hämtar sin dotter på skolan. Jag måste erkänna att jag de första gångerna blev otroligt provocerad. Jag försökte få ögonkontakt med mamman för att kunna prata med henne och försöka förstå. Men hon banar alltid målmedvetet väg förbi de andra föräldrarna utan att varken hälsa eller stanna för att prata.

Nu när jag vant mig vid att se henne har jag bestämt mig för att se det som en påminnelse om att alla inte är som jag. Att det finns en massa folk som verkligen tror att journalister försöker tvinga på dem en specifik arena och att vaccin är farligt. Det är kanske så att hon i själva verket gör mig en tjänst genom att bryta igenom bubblan av likatänkande jag vanligtvis omger mig med.

Jag ska fortsätta försöka få kontakt med henne för att kanske till och med få till ett snack. Lovar att rapportera om det här.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *