Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Fem bra poddaavsnitt

18 apr , 2021, 17.45 peppe

 

Kära läsare,

då och då brukar jag tipsa om bra poddar jag lyssnar på. Jag är ju en storkonsument och lyssnar när jag springer, kör bil, lagar mat och viker tvätt. Här kommer några riktigt bra avsnitt.

Still Processing: två av New York Times kulturskribenter diskuterar aktuella fenomen. Det här avsnittet handlar om offentliga ursäkter och icke-ursäkter.

Freakonomics: varierande ämnen ur nya perspektiv. Det här avsnittet handlar om självförtroende, framgång, att arbeta hårt (och inte arbeta hårt) och om hur ekonomi och psykologi sammanförs.

Pivot: för den som är intresserad av teknologi, ekonomi, populärkultur och bra snack. Det här avsnittet om blockchain-valutor och pyramidspelaren Bernie Madoff gillade jag.

What a day: ingen specifikt avsnitt, men en kort diskussion om dagens aktuella ämnen. Mer avslappnat och ungdomligt än NPR:s motsvarighet Up first.

The Daily: en matrecensent som förlorar sitt luktsinne i covid och tränar upp det igen. Mycket spännande om hur luktsinnet är kopplat till känslor, minnen och smaker.

Det var allt för den här gången!

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *