Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Republikanska män vaccinerar sig inte

15 apr , 2021, 04.02 peppe

 

Kära läsare,

snart ska jag ta min andra vaccinationsspruta. Boostern! Jag är förväntansfull och glad, men också lite nervös efter att ha sett vänner som ligger före mig i vaccineringar bli ganska febriga och trötta efter spruta nummer två. Det är såklart alltid att föredra framför Covid, men ändå inte speciellt trevligt.

När jag tar min booster tänker jag ta med barnen igen. Jag tycker att det fyller motsvarande funktion som att ta barnen med när man röstar. Att inte vara prata om hur viktigt det är att delta i den demokratiska processen, utan också visa gott, praktiskt exempel. Detsamma gäller vaccinationer, att visa att det är viktigt att ta dem.

Nu säger antagligen många av er att det ju är en självklarhet att vaccinera sig, men i USA räknar man med att bara mellan 70 och 80 procent vill ta sprutan. Lyckligtvis växer siffran på de som verkligen vill skydda sig och andra mot covid, men det är ändå många miljoner kvar på den andra sidan.

Den största gruppen är konservativa, republikanska män. Man räknar med att cirka hälften av alla republikanska män vägrar ta vaccinet. Detta trots att minoritetsledaren Mitch McConnell och andra prominenta republikanska ledare uppmanat alla att vaccinera sig. En förklaring sägs vara rent identitetsmässig. Före detta president Trump vaccinerade visserligen sig, men i motsats till alla andra nuvarande och före detta presidenter gjorde han inte det offentligt, framför kameror. Trump är mer känd för att förminska viruset.

I Los Angeles är nu alla över 16 välkomna att boka en vaccinationstid.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *