Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Kom ihåg att vila

12 apr , 2021, 00.43 peppe

 

Kära läsare,

Jag är hemma i Santa Monica igen efter en vecka på gården uppe i Topanga. Det var en underbar vecka och det är underbart att sova i egen säng igen. Efter att ha ridit tre-fyra hästar varje dag, mockat, burit, sprungit bredvid barn på hästar och matat olika sorters djur är musklerna i min kropp trötta och ömma. Ovana vid fysiskt arbete som de är.

Den här veckan blir med andra ord en vecka av återhämtning. Jag ska ta långa promenader, men inte springa. Låta kroppen återhämta sig. Medan jag ändå håller på ska jag göra samma sak i arbetslivet. Ta pauser för återhämtning. Medan min man är noga med att ta pauser, lägga sig på sängen och unna sig långa luncher har jag fått för mig att jag måste förtjäna vila. Först måste allt, eller i alla fall så mycket som möjligt, av jobbet vara gjort. Sedan kan jag eventuellt ta det lugnt.

Det är egentligen helt vansinnigt eftersom vila inte är något man förtjänar, det är någonting man behöver. Inte minst för att orka jobba och vara kreativ.

Den här veckan har jag bestämt mig för att jobba enligt pomodoro-metoden. Alltså 25 minuter jobb och 5 minuter vila. Efter fyra-fem sådana pass blir det minst 30 minuter av vila. Det är också ett sätt för mig att inte multitaska. Under 25 minuter kan jag hålla fokus på bara en sak. Hoppas jag i alla fall.

Önska mig lycka till!

Hälsningar från LA, Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *