Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Bondmoran checkar in

7 apr , 2021, 18.36 peppe

 

Kära läsare,

den här veckan husvaktar vi en kompis hus i Topanga. Topanga ligger i Los Angeles County, men är väldigt långt från West Hollywoods nattklubbar, Santa Monicas stränder och Venice hipsters. Här är det drömfångare, alpackor på gården och horoskop som gäller. Det och såklart miljonhus. I den här staden kostar det minsta rucklet minst en miljon dollar. Huset vi bor i under veckan skulle antagligen gå för fyra-fem, om det var till salu.

På gården finns ett gäng höns, en kalkon, en miniåsna, tre kaninen, fyra marsvin, två gigantiska grisar, två lamm, två ankor, en indisk kossa, fem hundar, tre alpackor och nio hästar. Lammen ska matas med mjölk fem gånger om dagen, hästarna ska ridas, de andra djuren ska få mat och låsas in till natten. Så fort mörkret faller kommer nämligen prärievargarna. Ibland kommer de också mitt på blanka dagen och väljer ut en höna ur buffén av djur på gården.

En natt för några år sedan tog en puma livet av två alpackor. Den lyckades ta sig in i inhägnaden och dra med sig alpackan över det två meter höga stakettet. Minst sagt imponerande och en bra påminnelse om att hålla barnen inne på kvällen.

På kvällen är jag solbränd, mör i musklerna, riktigt smutsig och väldigt lyckligt. Det perfekta livet är tydligen att leka bondmora då och då och sedan åka ner till sitt eget hem i staden där allt är tillgängligt 24 timmar om dygnet.

Hälsningar från Topanga,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *