Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Vaccinet i mig

2 apr , 2021, 19.50 peppe

 

Kära läsare,

igår hände det jag väntat på i över ett år. Jag fick vaccinet. I skrivande stund har drygt 30 procent av Kaliforniens befolkning fått det första vaccinet, drygt 16 procent är fullt vaccinerade. Samtidigt säger smittskyddsmyndigheten C.D.C att fullt vaccinerade amerikaner nu får resa både in- och utrikes. Visserligen med munskydd, men det är ett litet pris att betala för att få resa. Vaccinerade amerikaner behöver heller inte sitta i karantän efter att de kommit hem.

I praktiken innebär det inte så stor skillnad från förr om man som amerikan är sugen på att besöka Europa. Några få länder, bland annat Island, välkomnar fullt vaccinerade amerikaner. Är man som amerikan sugen på en klassisk Karibienkryssning är det nu möjligt, så länge man kan visa upp ett vaccinationsbevis.

Allt fler flyger redan nu, men i USA räknar man med att det kommer att ta två-tre år innan flygtrafiken är tillbaka på samma nivå som 2019. Den här flygtrafiken kommer antagligen inte att rikta sig mot Europa på ett tag ännu. Här förfasar man sig över covidsiffrorna på den sidan om Atlanten.

Hittills är mitt enda bevis på vaccinationen ett vit papperslapp där det står uppgifter om mig och vilken sorts vaccin jag fått (moderna). Känslan är ändå fantastisk.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *