Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Vi närmar oss slutet

30 mar , 2021, 18.17 peppe

 

Kära läsare,

i USA pågår spring break. Det efterlängtade vårlovet då medelklassens barnfamiljer vanligtvis tar sina ungar och åker till Mexiko, Hawaii eller Disneyland. Tonåringarna styr kosan mot Floridas vita stränder där alkoholen och hånglet regerar. Efter att ha missat år 2020:s festligheter verkar suget på ett normal vårlov, högst förståeligt, vara stort.

Disneyland i Kalifornien lovar försiktigt att öppna senare i vår, men i Florida har Disneyworld redan slagit upp dörrarna. Varför inte, resonerar man. I USA vaccineras ju nu tre miljoner människor om dagen. Snart är flockimmuniteten ett faktur.

Det är bara det att vi inte riktigt ännu är där. Siffrorna på de smittade har nu börjat peka uppåt igen igen sakta, men säkert fylls sjukhusplatserna upp. Vi är nära, men inte riktigt framme ännu.

Själv har jag bokat en vaccintid, men också åkt bort över spring break. Tillsammans med några kompisar befinner jag mig på ett hotell i Ojai, ca 90 minuter norr om Los Angeles. Visserligen använder alla munskydd här och det går knappt att ta fem steg utan att snubbla över en flaska med handsprit, men likväl känns det som förr i tiden. Bara en sån sak att vi åt middag inomhus. Jag skäms för att erkänna det, men är lite svårare att ta viruset på lika stort allvar när vi är så här nära slutet.

Hälsningar från Ojai,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *