Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ett år senare öppnar skolorna

12 mar , 2021, 19.38 peppe

 

Kära läsare,

nästan på dagen ett år efter att skolorna stängdes i Los Angeles öppnar de igen. Att man varit så långsam, eller försiktig, med att öppna skolorna handlar om att lärarfacket motsatt sig öppningen. Många lärare ligger i riskzonen för att bli riktigt sjuka i covid och facket vill säkra alla en vaccination innan de bussar ihop lärare med elever.

Att skolorna öppnar innebär ändå inte att allt går tillbaka till det normala. Under den första fasen får barnen gå i fysisk skola tre timmar en gång i veckan. I tioåringens fall innebär det att han går till skolan mellan klockan 8:30-11:30 på måndagar. Resten av veckan fortsätter distansundervisningen. Inte mycket att hänga i julgranen kan tyckas, men för många av barnen som knappt träffat sina kompisar det senaste året kommer det att betyda mycket. Efter vårlovet, spring break, öppnar skolorna enligt en hybridmodell som ännu inte är klar. Föräldrar kan såklart också välja att hålla sina barn hemma och fortsätta distansundervisningen.

Att barnen varit hemma har inte bara varit ett stort problem för de barn som behöver extra hjälp av läraren. Många föräldrar (läs: mammor) har varit tvungna att säga upp sig för att vara hemma med barnen på dagarna. Det här har såklart långtgående ekonomiska konsekvenser.

Visserligen finns det ordentligt med ljus i covidtunnelns ände. Men trots att president Joe Biden säger att alla som vill ska vara vaccinerade senast vid nationaldagen den 4 juli kommer spår av det här året att ligga kvar länge.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *