Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Munskydd i plast och läder

30 jan , 2021, 18.39 peppe

 

Kära läsare,

som ni vet har vi sedan april här i LA använt munskydd när vi lämnar vårt hem. Det är nuförtiden lika självklart som att ha på sig byxor. Munskydden kommer i olika material och format och det har myndigheterna nu reagerat på. Tidigare i veckan skrev Los Angeles Times om att två skydd är bättre än ett och tre skydd bättre än två.

Att ha flera lager munskydd jämförs med att ha en skiva schweizisk ost framför mun och näsa. En skiva ost med hål släpper ut en hel del droppar från mun och näsa, två skivor överlappar några av hålen och tre håller garanterat bäst tätt.

I samma artikel listade också tidningen munskydd efter hur bra de funkar. De bästa är såklart N-95, men de kan vara svåra att få tag på. Och vara dyra i längden. Engångsskydd (gärna flera år gången) är okej, textilskydd funkar också, men undvik material som inte andas, som viskos, plast och läder.

PLAST OCH LÄDER? Läste jag. Har folk verkligen plast och läder framför mun och näsa? Tydligen eftersom Los Angeles Times kände att de var tvungna att varna folk för den här typen av munskydd. Kan man föreställa sig något finns det antagligen redan.

Själv fortsätter jag med engångsskydd. Än så länge känns det bökigt med dubbla eller tredubbla, men jag antar att det bara är en fråga om tid innan också det normaliseras.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *