Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ett mörkt Los Angeles

9 jan , 2021, 16.29 peppe

 

Kära läsare,

jag är tillbaka i Kalifornien, den delstat som rapporterade ett rekordantal död i covid igår. Sammanlagt 676 personer avled under fredagen. I Los Angeles County dog 318 personer. I vanliga fall dör ungefär 170 personer om dagen i det här området. Man räknar med att siffrorna kommer att stiga ytterligare under de närmaste veckorna. Sjukhusen är extremt pressade. Var femte coronatest som görs i Los Angeles är positivt.

Det råder fortfarande utegångsförbud mellan klockan 22 på kvällen och 5 på morgonen, överallt blinkar skyltar som uppmanar folk att använda munskydd och att bara umgås med den närmaste familjen. Restaurangerna har varit stängda i över en månad, lekparkerna sedan i våras, skolorna sedan mars 2020. I mataffärerna desinficerar personalen kundvagnar och kundhänder. Köerna utanför har uppstått igen då det finns ett maximiantal personer tillåtna inomhus på samma gång.

Alla väntar på vaccinet, men precis som på många andra ställen ligger USA efter i vaccinationstidtabellen. I Kalifornien har i skrivande stund bara 30 procent av vaccinet som staten redan fått nått hela vägen in i folks armar. Det stora problemet är att det inte finns tillräckligt mycket sjukvårdspersonal för att ge folk sprutorna.

Det är med andra ord en dyster tid vi steg in när vi kom hem till LA.

Hälsningar,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *