Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Men hundarna då?

5 jan , 2021, 13.29 peppe

 

I både New York City och Los Angeles adopterades så många hittehundar under pandemin att hundhemmen vid några tillfällen stod helt tomma. Alla ville ha en gullig jycke att hänga med och ha ett svepskäl att gå ut på långa promenader. I Helsingfors och Stockholm verkar folk vara mer intresserade av rashundar och köerna efter viss raser kan vara flera år långa.

Min svärmor skaffade hund innan det blev pandemitrendigt. Eller skaffade och skaffade, hon var tvungen att ta över en hund då dess ägare inte längre kunde ta hand om den. Det är en varghund i storlek med en lite häst. Svärmodern går minst 15 000 steg om dagen, ofta längre, för att hunden ska få tillräckligt med motion. En vanlig dag börjar med promenad och minst en timme i hundparken, sedan blir det en långpromenad till på eftermiddagen och en kortare halvtimme på kvällen. Det funkar för en pensionär.

En vän till mig himlade med ögonen och undrade vad som händer med hundarna när pandemin är över och folk återvänder till arbetsplatserna. Kommer det att bli vanligare att ta med hunden till jobbet, får hunddagis ett nytt segment kunder, stannar folk hemma och jobbar på distans eller är det nu hemmen för herrelösa hundar fylls upp igen?

Kommer 2021 att vara ett lika bra år för hunden som för människan?

Hälsningar från Stockholm,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *