Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Utan ansiktsskydd i Stockholm

9 Dec , 2020, 09.56 peppe

 

Kära läsare,

i söndags landade vi i Stockholm och kontrasten mellan ljuset (tydligen har Sveriges huvudstad inte sett en enda timma av sol under december) och temperaturen möttes vi också av ansikten. Hemma i Los Angeles är det ju mest ansiktsskydd som bara visar ögonen, men här kan man fortfarande ta del av ansiktsuttryck.

Jag är osäker på hur jag ska ställa mig till det. Än så länge drar jag pliktskyldigast på mig munskyddet när jag handlar mat, gör bankärenden och sneddar igenom Fältöversten på väg hem. Jag har hittills inte åkt buss eller tunnelbana (ansiktssyddsläget ser kanske annorlunda ut där).

Nu vill jag inte framställa mig som en fanatisk ansiktsskyddförespråkare. Jag tycker att man går lite för långt i LA där det till och med är obligatoriskt att täcka näsa och mun när man sitter på en hästrygg, men det är intressant att se de två ländernas olika inställningar till hur man bäst skyddar sig mot viruset.

Jag undrar hur länge det tar innan jag sugs med i Stockholmsviben och helt skippar ansiktsskyddet. Eller kommer jag att göra det?

Hälsningar från den kungliga huvudstaden,
Peppe

Läs också

2 kommentarer

  1. Mållan skriver:

    Var ett föredöme, föregå med gott exempel, skydda dig själv och skydda andra. Snart är det här över, håll ut! Är det ganska nytt ännu med mask i Sverige?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *