Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Covidtrötthet

5 Dec , 2020, 05.21 peppe

 

Kära läsare,

jag vet att jag skriver mycket om Coronan, men det är det folk talar mest om för tillfälle. Restaurangerna sysslar bara med take out, det är utegångsförbud mellan kl. 22 och 05, i Los Angeles får man bara umgås med folk som bor i samma hushåll och häromdagen sa borgmästaren: Avboka allt! Stanna hemma så mycket som bara är möjligt.

Det jag själv upplever är folks uppgivenhet. Vi såg en strimma hopp i somras när siffrorna på smittade och döda gick ner, men nu är LA en av de städer som är värst drabbad. Sjukhusen flaggar redan nu för att de håller på att nå sin kapacitet.

Bland mina vänner finns det några som mår riktigt dåligt. Världen har plötsligt krympt. Det finns inte restauranger att gå till, biograferna har varit stängda sedan mars, bara nödvändiga resor är tillåtna och till och med lekparkerna har lagt lapp på luckan. Trots att vaccinet hägrar i horisonten känns nuläget för många mörkt.

Här talar man om covid fatique. Man är helt enkelt dödstrött på att leva i en pandemi. Det i sin tur leder till psykiskt illamående, rädslor och i vissa fall trots. Folk förvandlas till trotsiga tonåringar och går emot alla restriktioner.

Själva kommer vi att flyga till Norden imorgon. Det ska bli spännande att jämföra LA med Stockholm och Helsingfors. Spännande och lite skrämmande.

Hälsningar från Kalifornien,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *