Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Fira jul utomhus

1 Dec , 2020, 17.45 peppe

 

Kära läsare,

hur ska ni fira jul? I det lilla eller i det stora som om pandemin aldrig hänt? Med negativa covid-tester som inträdesbiljetter? Eller på distans över Zoom eller Skype? Eller kanske utomhus?

jag läser om allt fler familjer i Finland och Sverige som planerar att klä sig varmt och fira jul med äldre föräldrar och/eller far- och morföräldrar utomhus. Ordna en brasa eller annan värmekälla, välja julmat som kan ätas kall eller drickas ut termosar. Ordna lekar som gör att gästerna rör på sig och därför håller sig varma.

Helst av allt skulle jag vilja få respit från pandemin under bara en kväll, låtsas som om allt var som vanligt. Men virus tar inte pauser i sin spridning så jag är tvungen att överväga riskerna med att fira med den närmaste släkten. I år är vi tvungna att flyga över till Norden (en utomhusjul i Los Angeles skulle inte vara någon problem alls) och jag antar att vi den största delen av tiden kommer att sitta i karantän och testa oss för att sedan flyga hem igen i början av januari.

Det är därför jag allt oftare återkommer till tanken om en utomhusjul. Filtar och lyktor i träden. Mössor, vantar och rök som kommer ur munnen på folk. Varm glögg och kalla ostar med pepparkakor. Åtminstone i några timmar, sedan kan var och en gå hem till sig och äta julmiddag.

Jag kan inte bestämma mig för om det låter mysigt eller deppigt.

Hälsningar från Santa Monica,
Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *