Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Det nya restauranglivet

19 Nov , 2020, 17.16 peppe

 

Kära läsare,

ni undrar kanske hur Coronaläget i Los Angeles ser ut. Det korta svaret är: Inte bra. Det lite längre är att vi i alla fall inte bor i North Dakota där läget är riktigt mörkt. I Kalifornien räknar man nu med en miljon smittade och 18 000 döda. Viruset sprider sig inte lika fort som på andra ställen i USA, men det är på uppgång.

På måndagen drog LAs borgmästare Gavin Newsom i nödbromsen. Från och med fredag måste restaurangerna dra ner på sin kapacitet till 25 procent och alla barer, restauranger och andra etablissemang måste hålla stängt mellan klockan 22 och 6 på morgonen. Det här undantagstillståndet ska vara i minst tre veckor.

Hur är det då att gå ut och äta i Los Angeles? Fler än sex personer får inte sitta vid samma bord. Går vi ut med någon av de få familjer vi umgås med sitter barnen i ett bord och de vuxna i ett annat. All bord står utomhus, inte sällan på trottoaren och parkeringsplatser, och nu när kvällarna blir kallare får gästerna värma sig under stora värmelampor.

Servitörerna har inte bara plasthandskar och munskydd, utan också ett visir som täcker hela ansiktet. Det gör det ibland svårt att höra vad hen har att säga. Däremot får gäster som sitter ner vid bordet ta av sig sina ansiktsskydd. De flesta restauranger är tydliga med att sällskap får dinera i högst två timmar och är sedan tvungna att lämna restauranger (ett vanligt trick är att äta förrätt och huvudrätt på ett ställe och sedan dessert på ett annat, men då måste man börja tidigt för att hinna innan klockan slår 22).

Det är en konstig tid vi lever i, men också intressant att se hur snabbt människan anpassar sig. Allt jag skrev ovan känns fullständigt naturligt nuförtiden. Ändå är vaccinet det enda både servitörer och restauranggäster vill tala om. Vaccinet som ska ta oss tillbaka till det gamla livet.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *