Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ingen Halloween i år

1 Nov , 2020, 17.26 peppe

 

Kära läsare,

igår firade USA Halloween. Eller firade och firade, en mera korrekt beskrivning är att åtminstone LA inte firade Halloween alls igår. Vanligtvis är den 31 oktober, vilken dag i veckan den än landar på, en festdag både för stora och små. Småttingarna klär ut sig och tigger godis i kvarteren medan storingarna klär ut sig och dricker alkohol på fester.

Husägare börjar dekorera sina hus den första oktober och för varje dag som går genom hela månaden dyker det upp spindlar, skelett, spindelvän och grinande pumpor. Ett gigantiskt hus några kvarter från oss brukar transportera fram en stor båt (aldrig samma, ibland är det en segelbåt, andra år en motorbåt) som de fyller mes skelett utklädda till pirater. De bygger också en skräcklabyrint och ordnar stor fest för de vuxna på kvällen. De inbjudna vuxna.

I år fanns det ingenting av detta. Huset hade lagt fram en skylt där det stor att 2020 varit full av tillräckligt mycket skräck, nytt försök nästa år. De allra flesta andra husen verkade resonera på samma sätt. Enstaka pumpor utlagda på verandor och gårdar, men inget mer. Här i LA vill man på alla sätt undvika stora folksamlingar, även om de är utomhus och med munskydd. Många familjer ordnade egna små godisjakter hemma i trädgården. Halloween för amerikanska barn är ju som påsken för finländska barn, godis och klä ut sig ligger i fokus.

Som det mesta under pandemins år kändes det lite sorgligt, men också fint att så många väljer omtanke för de svagaste framom det egna nöjet. Nytt försök nästa år.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *