Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ingen Halloween 2020

10 okt , 2020, 22.16 peppe

 

Kära läsare,

Här kommer ett insidertips: Oktober är den bästa månaden att besöka Los Angeles. Inte bara för att temperaturen är behaglig då. Augusti- och septembervärmeböjlorna är över, men havsvattnet är varmt efter en sommar av uppvärmning. Kvällarna är ljumma och turistsäsongen är över. Dessutom är oktober Halloween-månaden. Fast inte just det här året.

I vanliga fall börjar Los Angeles-borna dekorera sina hus den första oktober. Spindelväv i träden, skelett på gräsmattan och pumpor på trappan. Dekorationerna eskalerar genom hela månaden och den 31 oktober klär barn och överraskande ofta vuxna ut sig och går runt för att tigga godis och hota med bus. Ni känner till konceptet.

Under Coronans år 2020 ser det ändå annorlunda ut. Myndigheterna i LA rekommenderar folk att undvika godis eller bus-aktiviteter och går man ändå ut är munskydd obligatoriskt. Flera av de populäraste Halloween-kvarteren har helt enkelt låtit bli att dekorera sina hus och håller på så sätt folk borta.

Lyckligtvis finns det andra alternativ. Förutom klassiska drive in-biografer som visar skräckfilmer kan man också göra en ljudsatt biltur runt Downtown Los Angeles och få höra vilka arkitekter som talat med andar, vem som är mördad vid vilken gatukorsning och var det spökar. Så länge man befinner sig i sin egen bil med familjemedlemmar är Halloween covidsäkrat.

Och för dem som absolut måste gå och knacka dörr för att tigga godis finns alltid alternativet att ta sig till någon av de republikanska sydstaterna där man inte är så noga med att skydda sig och andra från pandemin.

Hälsningar från LA,
Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *