Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Distansundervisning hela terminen

23 sep , 2020, 17.21 peppe

 

Kära läsare,

häromdagen fick föräldrarna till barn i Santa Monica-Malibu School District ett mail om att skolorna inte kommer att öppna den terminen. Det var nästan så man kunde höras hur hundratusentals små strimmor av hopp krossades. Det har nämligen funnits hopp, några privata skolor i Los Angeles har öppnat med olika strategier. Kortare dagar där klasserna delas upp så en del går i skola på förmiddagen, andra på eftermiddagen. Eller fysisk skola bara varannan dag. En sak som alla har gemensamt är ändå munskydden. Alla barn har munskydd.

De kommunala skolorna i Santa Monica och Malibu tar det säkra före det osäkra. En orsak är lärarfacket som bestämt hävdar att skolorna är riskzoner för de som undervisar och inte värt risken. De som i lider mest under det här systemet är barn som lever i våldsamma och/eller missbrukarfamiljer. Barn där skolan brukade vara ett andningshål där de dessutom fick ett varmt mål mat. Barn som har inlärningssvårigheter, barn utan dator och internet (skolorna har visserligen lånat ut datorer, men de räckte inte åt alla). Kort sagt: de svagaste har fått det sämre.

En ensamstående mamma berättade att hon jobbar som frisör i Venice och senast i oktober måste vara tillbaka på jobbet. Hennes nioåring får vara ensamma hemma med Zoom. En hemmamamma i Beverly Hills berättade stolt att hon betalar 10 000 dollar för höstterminen för att hennes sexåring ska ha en privatlärare.

Här hemma kämpar vi på. Tioåringen börjar vänja sig vid Zoomundervisningen, men saknar sina klasskamrater. Det är en kostig höst, men januari 2021 måste allt väl ändå vända?

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *