Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

LA är inte sitt bästa jag

9 sep , 2020, 18.20 peppe

 

Kära läsare,

här i Los Angeles vi har precis tagit oss igenom en helg där temperaturen på vissa ställen nuddade 50 grader celsius. För några år sedan hälsade vi på goda vänner i Dubai. Det var augusti och termometern visade på 47 garder. Det var så varmt att att jag inte kunde förstå hur människor valde att leva på en sån plats. Nu gör jag det.

Eller nu överdrev jag. Jag lever ju i Santa Monica nere vid havet. Här har temperaturen inte glidit över 40-strecket, men stranden är full av folk som kommit ner för att svalka sig och vittnar om den extrema hettan. Staden erbjuder kylningsutrymmen för de utan luftkonditionering, men många lider. Elnätet klarar inte alltid av belastningen och en vän som är veterinär berättar att hon jobbar dag och natt med husdjur som fått värmeslag.

Brandsäsongen här i södra Kalifornien brukar komma igång i oktober, men nu brinner det också här. Inte lika mycket som i norra Kalifornien, men tillräckligt för att vi ska få en försmak på hur hösten kommer att se ut. Vissa dagar uppmanar myndigheterna folk med andningsproblem att stanna inne och stänga både dörrar och fönster på grund av den smutsiga luften.

Los Angeles, som länge var känd för sin smog, har under de senaste tjugo åren jobbat stenhårt för att förbättra luftkvaliteten. Det finns bland annat ytterst stränga utsläppsregler för folk som kär bensinbil. De rekordstora skogsbränderna har omintetgjort allt det här arbetet.

Just nu är det inte peak Los Angeles.

Hälsningar från Kalifornien,

Peppe

Läs också

2 kommentarer

 1. Laura skriver:

  Jag har redan en tid tänkt att jag bara måste skriva en kommentar- faktiskt mest för Magnus&peppes podcast, som jag faktiskt av och till har lyssnat till redan i många år.

  Jag är väldigt dålig på att kontinuerligt lyssna på podcast.än mindre läsa bloggar, men när jag väl lyssnar så lyssnar jag ofta på flera veckor i rad..

  Ni är fantastiska! Det är kul att lyssna på er båda, Peppe med sina snabbtänkta och smarta inlägg- men också Magnus som verkar ta rollen av provocerare och mothuggsre- han har ju ofta bra poänger!

  Jag vill bra ge er uppskattning för ert jobb, ni har koll på välden och USA! När det gäller USA så är ni faktiskt en av de jag verkligen lyssnar till- eftersom ni har långt samma värderingar som jag, trots att jag självklart har koll på nyheter från USA (läs presidentval-just nu) så känns det som att jag får någonting viktigt Från just er pod! Har en syster som tänker mer eller mindre som jag och härligt att kunna diskutera med henne om just er vinkling, världsyn 💜

  Tack för att ni fortsätter leverera relevant kontenta, 🙌

  Mvh Laura Rebecca

  • peppe skriver:

   Laura,

   vilken fin kommentar! Tack för att du tog dig tid att skriva den, den gjorde mig gott humör och nu känns det ännu roligare att spela in veckans podd. kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *