Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Allt finns redan

30 aug , 2020, 18.12 peppe

 

När min syster för tio år sedan bodde i Köpenhamn möblerade hon praktiskt taget hela sin lägenhet med grejer hon hittade i husets grovsoprum. En god vän som nyligen flyttat till Stockholm efter tio år i Geneve och Bryssel sade att huset hon bor i har ett fint litet bibliotek i grovsoprummet. Där lämnar man böcker man läst och fyndar de man vill läsa.

Här i Santa Monica har jag aldrig sett ett grovsoprum, men klimatet gör att gränderna är perfekta för att placera ut möbler i och fynda såna. Vi har en cykel, en byrå och två otroligt snygga stolar i rotting som vi fyndat i olika gränder. Själva donerade vi en soffa, en bokhylla och en byrå (båda från Ikea) och några leksaker barnen vuxit ifrån.

Lägger man till gruppen Buy Nothing Santa Monica (eller valfritt namn på stad) på Facebook går det att med lite tålamod att inreda ett helt hem. För den otålige kan man lägga till köp- och säljsgrupper på Facebook eller varför inte Facebook Marketplace där vi köpte en splitterny soffa för en spottstyver. Och ett femtiotals matbord i trä för ännu mindre.

Det slår mig om och om igen. Så otroligt lite nyproducerat en människa behöver köpa. Jag tänker inte gå in i en lång utläggning om hur gamla saker har en själ, de är trots allt bara döda saker, men gillar tanken på möblerna har en historia innan de kom till mig.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *