Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Stiga på en stingrocka

23 aug , 2020, 05.24 peppe

 

Kära läsare,

förra veckan var vi nere på stranden för att svalka oss i värmeböljan. Vi dök i vågorna och lekte på som vanligt. Då hände det, ett intensiv smärta på foten, en svepande rörelse i vattnet och den en bultande värk. Eller så beskriver min man händelsen. Det var nämligen han som trampade på en stingrocka.

Tydligen gör det ont som bara den eller som min man uttryckte det ”nu vet jag hur det är att föda barn”. Ja, kanske om man föder barn genom foten. Lyckligtvis låg ett livräddartorn bara ett tiotal meter ifrån oss. Baywatch-killen rusade fram men en påse full av skållande hett vatten. Han grävde en grop i sanden, lade påsen i gropen och foten i påsen. Det är tydligen det bästa botemedlet mot giftet rockan sprutar in i en.

Först blödde de två stingen en del, men när det avtog gjorde det bara ont. Livräddaren sa att smärtan brukar gå över på ungefär tre timmar och det visade sig att han hade rätt på minuten. Samma kväll fanns bara en bra historia kvar.

Om man däremot blir stucken av en stingrocka rakt i hjärtat som krokodilbrottaren Steve Irwing blev 2006 ska man absolut inte dra ut piggen. Det leder nämligen till att man förblöder till döds. Vänta bara tills en läkare eller annan professionell person finns i närheten och kan hjälpa dig.

Hälsningar från Santa Monica beach,

peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *