Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Augusti är fortfarande sommar

2 aug , 2020, 19.06 peppe

 

Kära läsare,

när jag ännu bodde i Finland var augusti månaden som påminde om ett liv efter sommarledigheten. Kvällarna blev avsevärt mörkare än i juni och affärerna började skylta med tillbaka till skolan-reklam. I mitten av augusti hade de flesta återgått till jobbet och ställt siktet (och kalendern) på höst. Det snackades nystart, ny friyr, nya planer och ett hälsosammare liv med mindre vin och glass.

Här i Kalifornien är fyra-fem veckor av semester bara en avlägsen dröm. Just den här sommaren avnjuter de flesta sin vecka inom delstaten, men vanliga somrar kan det innebära Paris-Rom-Madrid på sju dagar och hem igen innan jetlaggen avtagit. För den övre medelklassen alltså. Resten tar sig till stranden på helger och kvällar. Gemensamt är att dagarna är få.

Men vare sig det är semester eller inte pågår sommaren långt förbi början av augusti. Här är den tredje sommarmånaden minst lika legitim som de två första. Officiellt tar sommaren slut först den sjunde september då Labor Day infaller (och i praktiken är vädret ofta varmt och strandvänligt fram till Halloween i slutet av oktober).

Jag gillar den här inställningen. Sommaren fortsätter trots att samhället kommer igång igen. Det finns inget vattentätt skott mellan sommar och jobb/skola. Augusti är en sommarmånad. Det finns ingen orsak att påskynda hösten.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *