Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ta med hunden på flyget

17 jul , 2020, 19.09 peppe

 

Kära läsare,

när vi flyttade till Los Angeles tyckte jag att det var oerhört konstigt att jag oftare mötte damer med små hundar i barnvagnar än folk som rökte. Sedan gick tiden och nu har jag vant mig. Ingen underligt allt att rasta sin lilla pälskling i en barnvagn (hundvagn?).

Los Angeles-borna älskar sina hundar. De fyrfota vännerna är välkomna till de flesta platser. Och på de ställen som inte välkomnar hundar ser man oftast ändå husdjur eftersom ägaren gjort om sin hund från bara hund till terapihund. Jag tycker den engelska benämningen beskriver fenomenet perfekt: Emotional Support Dog. En hund som ger dig stöd och tröst i en osäker och skrämmande värld. För att få ett sådant intyg kärvs bara ett snabbt möte hos en psykolog (det går bra med ett samtal).

Vill man ta med sin lilla hund på flyget (betoning på lilla, det finns en viktgräns för hur stort djuret kan vara inne i kabinen) är ett trick att göra om det från vanligt husdjur till terapidjur. Nu säger jag verkligen inte att alla som har terapihundar är lurendrejare som egentligen inte behöver känslomässigt stöd, men det finns ganska många som tycker det är trevligare att ha med sig gullisen i kabinen och då kan terapihund vara det enda alternativet på vissa flygbolag.

Det som blir riktigt spännande är när kreativa personer inte hittar tillräckligt mycket stöd i hunden och väljer ett annat djur på flyget. Hönor, gäss, ormar, råttor, grisar och nyligen läste jag om miniatyrhästen Flirty som är tränad Emotional Support Animal. Som hästmänniska blev jag både glad och lite förfärad, men jag antar att jag kommer att vänja mig vid det också.

Hälsningar från USA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *