Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ska vi ens fira självständighetsdagen?

4 jul , 2020, 17.10 peppe

 

Kära läsare,

idag, den 4 juli, firar USA sin självständighetsdag. Vanliga år brukar vi inte fira alls eftersom vi befinner oss i Norden, men den här sommaren är ingen vanlig sommar. Vi kommer att åka upp till Big Bear (min enda referens är att rollfigurerna i The Bold and The Beautiful på nittiotalet brukade åka dit för en getaway).

Amerikanerna firar traditionellt med fyrverkerier och grillmat. I år är ändå alla stränder stängda och myndigheterna uppmanar folk att fira med bara andra hushållsmedlemmar. Detta såklart på grund av att covidfallen gått upp med hisnande 90 procent de senaste två veckorna. Det är med andra ord en nation i djup kris som firar 4th of July idag.

Som utlänning och journalist är det både intressant och lite spännande att följa med pandemin, presidentvalet med allt harprat och polarisering, den rekordhöga arbetslsheten och Black Lives Matter under den första delen av 2020. Aldrig under USA 244 år långa historia har så här många dramatiska händelser utspelat sig under bara ett år. Bara BLM-rörelsen är den största folkrörelse i USA:s historia.

Så om man med ljus och lykta letar efter något att fira idag är just rörelsen för svartas lika rättigheter en bra sak att ta fasta på. I mörkret finns alltid lite ljus. Det är det vi ska lyfta en Bud Light för vid grillen ikväll.

Hälsningar från Amerika,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *