Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Sommaren vid Stilla havet

24 jun , 2020, 17.55 peppe

 

Kära läsare,

imorse när jag vaknade och öppnade instagram var det första jag såg en god väg som med sin pojkvän och tax sakta åkte utombordare genom den finländska skärgården. För första gången på snart åtta år kände jag hemlängtan. Det rev i mig efter sommaren, Östersjön och vännerna.

Jag vet inte om det är ett inlärt beteende att älska den finska sommaren eller om den verkligen är så fantastisk som på sociala medier. Ljusa nätter, kvällsdopp, smultron och luncher på verandan. En vanlig sommar skulle jag vara delaktig i allt detta, men nu sitter jag istället i Los Angeles där det visserligen också är varmt, men inte på samma berusande sätt som i Norden där det också finns kalla årstider.

Inflyttade vänner pratar om ifall de ska chansa och åka hem över sommaren. Fosterlandet släpper såklart in dem, men frågan är om USA är villig att låta dem komma tillbaka. Vissa flyttar hem permanent, andra väljer att ta risken medan somliga stannar. Sommaren vid Stilla havet är ju inte dålig den heller.

Den här våren har verkligen varit en övning i att lära sig att leva in nuet och acceptera att man inte kan kontrollera allt, än mindre få all man vill ha. Säkert en ganska hälsosam övning för många av oss.

Som det nu ser ut siktar vi på att hälsa på familj och vänner i Norden under julen, inte lika ljuvt som sommarmånaderna, men ändå ganska mysigt. Om det blir av.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *