Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

När ska vi åka hem?

27 maj , 2020, 17.42 peppe

 

Kära läsare,

snacket bland svenskar och finländare i LA just nu handlar om ifall det går att åka hem till Norden. Vissa för att avnjuta de bästa månaderna på sommarstugan för att sedan återvända till Kalifornien när kvällarna blir mörka och kyliga. Andra flyttar för gott. Osäkerheten i världen gör att fosterlandet lockar.

Problemet är bara det att det knappt går några flyg alls från LAX. En familj har bestämt sig för att ta ett ordentligt avsked av USA och därmed bila mellan Los Angeles och Chicago. Från O’Hare går det nämligen oftare plan till Europa. Det blir mellanlandning i Frankfurt och sen är man hemma.

En annan familj, som också bestämt sig för att flytta permanent, funderar på samma plan, men har man husdjur med sig uppstår problem. Alla flygbolag uppskattar inte hundar och katter i kabinen och ska man mellanlanda krävs det ett man stannar minst en natt på orten. Den här familjen leker med tanken att ta KLM till Amsterdam, hyra bil och köra upp till Sverige (med hundarna i baksätet).

Själv vet jag inte vad jag ska svara när mamma frågar när vi kommer till Finland. Biljetterna som är köpte före pandemin och som skulle ta oss Los Angeles- Stockholm den 12 juni kommer att avbokas av SAS. Ska vi då köpa nya biljetter och flyga hem från annan stad? Eller vänta tills allt lugnar ner sig? Missa sommaren i Norden.

Jag vet faktiskt inte, men nu är i alla fall en bra tid att öva sig på att leva i ovisshet. Jag svarade ändå mamma att vi kommer, jag kan bara inte säga exakt när.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *