Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Ansiktsskydden provocerar

17 maj , 2020, 20.43 peppe

 

Kära läsare,

alla verkar älska enkla lösningar. Det finns något mänskligt i att dela in världen i vi och dem. Goda och onda, smarta och dumma eller som här i USA: Demokrater och Republikaner.

När det råder kris och ovisshet antar jag att människor har lättare än vanligt att backa in i det de känner och sen hålla fast vid det. Det som de andra gör är del och definierar den egna gruppen. Antingen hejar man på Donald Trump eller så gör man inte det, man är urban liberal eller rural konservativ, man äter kött eller är vegan och avståndet mellan de två polerna bli allt längre.

För tillfället handlar det om ansiktsskydd. Demokraterna uppmanar alla att ha ansiktsskydd som en solidarisk handling för att skydda andra. Ansiktsskyddet blir som en vaccination light, vi gör detta för att vi bryr oss om de svagaste och mest utsatta. Republikanerna ser ansiktsskyddet som en begränsning av friheten. För republikanerna är ansiktsskydden ett tvång som myndigheterna som myndigheterna tvingar på dem. Det blir en form av våld och integritetsbott.

Kampen om ansiktsskyddens vara eller icke-vara har gått så långt att Demokrater på Republikansk mark kan bli antastade för att använda mask. Det upplevs som ett provokativt ställningstagande. Motsvarande gäller Republikaner i demokratiska områden. Här upplevs man arrogant och egoistisk som struntar i andra.

För oss utan partitillhörighet, men med mer sympatier mot Demokraterna blir det komplicerat när vi vill ut och jogga utan att täcka ansiktet.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *