Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Protester mot ett nedstängt land

18 apr , 2020, 19.23 peppe

 

Kära läsare,

de allra flesta här i Kalifornien tycker att social distansering är nödvändigt, inte kanske det trevligaste sättet att välkomna våren, men nödvändigt. Samtidigt finns det såklart ett fåtal som inte alls tror på den här strategin. Som tycker att nackdelarna vägar tyngre, att folk ska få umgås hur de vill och att skolor och affärer ska öppna upp igen.

I Huntington Beach, söder om Los Angeles, ordnades en demonstration med cirka hundra deltagare där demonstranterna menade att de sociala restriktionerna påverkar deras fri- och rättigheter. En stor del var Trumpsupportrar och några hävdade att Covid-19 skapats av demokraterna för att landet skulle de Donald Trump i dålig dager och det skulle leda till att en demokrat vann presidentvalet i höst. Liknande demonstrationer hölls samtidigt i andra delstater. Föga överraskande påhejade av presidenten på Twitter.

The Guardian skiver att flera av demonstrationerna hade fått stöd av extremhögergrupper, religiösa fundamentalister och vaccinförnekare. På flera håll uppmanades deltagarna att inte använda masker och handskar eftersom det ”motvekade syftet” med demonstrationerna.

USA har just 37 000 dödsfall och är det land i världen som drabbats hårdast av viruset. För tillfället har landet 22 miljoner arbetslösa. En kurva som pekat rakt uppåt de senaste veckorna.

I Kalifornien pratar man om att den 15 maj försiktigt, i tre olika steg, öppna upp delstaten. Mycket kan ännu hända fram tills dess, men än så länge verkar den absoluta majoriteten förlika sig med att använda masker i mataffären, hålla sig minst en och en halv meter från andra och stanna hemma så mycket som möjligt.

Hälsningar från Santa Monica,

peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *