Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Från LA till SF

4 jan , 2020, 06.10 peppe

 

Kära läsare,

att resa runt i Kalifornien hör nuförtiden till ett av mina favorithobbyn. Fördelen med en elbil är dessutom att man är tvungen stanna med cirka två och en halvtimmes mellanrum, oftast på små obskyra platser man i vanliga fall skulle ha gasat förbi. Det är bra att påminna sig om att Los Angeles inte är samma sak som Kalifornien.

Över nyåret bilade vi upp till Palo Alto där några kompisar från LA bor nuförtiden. Vännerna kommer ursprungligen från Sverige och hann bo i LA i fyra år innan Facebook ringde och erbjöd jobb. Sånt tackar man inte nej till och flyttlasset åkte några månader senare norrut.

Palo Alto är mest känt för universitetet Stanford och bland annat Tesla och Skype har huvudkontor här. I närheten ligger också Facebook och Apple och de flesta andra företag du har som appar i din telefon. Man kunde ju föreställa sig att det isar av liv och kreativitet och det gör det kanske bakom stängda dörrar. Ute på stan är det sömnigt och lugnt.

Kompisarna beskrev det som en trevlig anhalt ifall man flyttar till USA direkt från Norden, men med det brusande och levande LA som referens blir det mest gäsp. Folk jobbar mycket, betalar skyhöga hyror och har inte tid att umgås. Vännerna klagade på bristen av grannar som hälsar och känslan av community, samhörighet.

”Men kan man inte åka till San Francisco för lite storstadspuls då?” frågade jag över nyårsmiddagen med fler svenska representanter som flyttat från andra amerikanska storstäder till Palo Alto. Jag fick ett förfärat nej. En person klagade på bristen av parkeringsplatser, en annan på de iskalla vindarna och den tredje på de aggressiva knarkarna. Vi andra fick en detaljerad beskrivning av en naken man insmetad i avföring som brukade springa skrikandes över järnvägsstationen.

”Det är säkert bättre om man bor där och inte har barn” sa en annan gäst överslätande.

Jag antar att det finns minst lika mycket att klaga på om man älskar Norra Kalifornien och flyttar till LA. Jag ser faktiskt fram emot att höra den kritiken.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *