Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Livet är enkelt

11 aug , 2019, 15.36 peppe

 

Kära läsare,

Livet är ofta svårt och komplicerat. Då kan man trösta sig med att livet också är väldigt enkelt, det gäller bara att lyssna istället för att göra sina egna grumliga tolkningar. Jag tänker nu på det minst sagt märkliga kåseriet skrivet av signaturen Nalle i söndagens Hbl. Redan i första stycket citerar han en okänd källa ”Om en dam säger nej, menar hon kanske, om hon säger kanske menar hon ja och säger hon ja – då är hon ingen riktig dam”.

Det här citatet låter mest som en mantra en blivande våldtäktsman upprepar för sig själv. I verkligheten är det nämligen så här: Om en människa säger nej, menar hen nej. Säger hen kanske menar hen kanske och säger hen ja är hen fortfarande en människa. Otroligt enkelt att förstå.

Och det här är bara första stycket i kåseriet. Jag ångrar själv att jag läste vidare, men skribenten fortsätter med sitt människoförakt som mest går ut på devisen: kvinnan vill, men förmår inte formulera det i ord därför är mannen tvungen att ta det han vill ha. Alltså förgripa sig på henne. Sen hittar kvinnan på att hon blivit våldtagen och den stackars mannen får fängelsestraff. Buhuu.

Fast i raljerande kåseristil. Haha, liksom. Våldtäkt är ju superkul! Eller?

Jag mår illa.

Hälsningar, Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *