Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Leve bibliotekarien

18 jul , 2019, 09.08 peppe

 

Kära läsare,

jag läser ganska mycket, men är smärtsamt medveten om att jag inte kommer att hinna läsa allt som publiceras. Därför är det med lätt hand jag lägger ifrån mig en bok som inte faller mig i smaken. OBS, det finns en skillnad på böcker som är svårlästa och böcker jag inte tycker om. Ger man sig själv friheten att bara lägga ifrån sig en bok efter femtio sidor måste man vara ärlig med syftet.

Det fina med böcker är nämligen att de öppnar upp världar som skiljer sig från vår egen. De spräcker håll på bubblor och låter oss gå i andra människors skor. Böcker är inte som sociala medier som anpassar sig efter algoritmer och bara bekräftar det vi redan vet och gillar. Böcker är bångstyrigare än så, ibland byter de oväntat håll och kastar in en i något oväntat.

Mitt bästa tips är att utnyttja ett av samhällets bästa tjänster nämligen biblioteket och givetvis bibliotekarien. Se hen som motsvarigheten till en vinexpert eller en optiker. En person som kan en specifik och inte alltid lätt bransch och finns där för att hjälpa dig. Beskriv ungefär vad du är ute efter och låt proffset leta fram rätt bok (böcker) åt dig. Gotta dig sedan åt att dina skattepengar används på ett mycket bra sätt. Tipsa en vän! Hylla bibliotekarien!

Hälsningar från Stockholm,

Peppe

PS jag läser själv Andre Agassis Öppen, den handlar 200 sidor in uteslutande om hur mycket Agassi avskyr tennis. Väldigt bra!

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *