Peppe bloggar om livet på västkusten

Resa

Ett liv i Skåne

14 jul , 2019, 10.09 peppe

 

Kära läsare,

varje gång ni besöker en ny plats, brukar ni då låtsas att ni bor där? Eller åtminstone leka med tanken hur det vore att vara bosatt där. Jag gör alltid det. Är vistelsen kring en vecka hinner sällan platsens sämsta sidor krypa fram. Det är bara de gulliga kaféerna, de mysa kvarteren, de nya och vackra landskapen och de kulinariska upplevelserna som får ta plats.

I år åt jag sommarens godaste pizza i Ystad. Det var ett litet ställe på en bakgata och jag förväntade mig ingenting. Tänkte mig att jag skulle få en vanlig småstadspizza med färdigriven ost och burkchampinjoner. Döm om min förvåning då jag blev serverad en tryffelpizza med färsk mozzarella. Pizzan blev inkörsporten för mitt liv i Skåne. Jag skulle strosa på de små urgamla gränderna i Ystad, läsa deckare och när jag kom gem till mitt (i praktiken svärföräldrarnas) hur i Sälshög, tjugo minuter bort, skulle jag sätta mig ner och skriva den stora romanen.

Utanför huset skulle den stora hagen ha tre fyra hästar. Den gamla ladan på gården skulle vi givetvis göra om till stallbyggnad. Jag skulle lära Magnus och barnen rida och sen skulle vi göra långa dagsutflykter över de skånska kullarna. Ett liv med hästar är ett bra liv. Medan Magnus producerade poddar (fördelen med att kunna jobba varsomhelst med wifi) och jag skrev böcker, kunde barnen leka fritt på den stora gården. Bara att öppna dörren och sjasa ut dem. Vissa helger skulle vi ta tåget till Köpenhamn, för att få stadskänslan.

Idyllen är total och då har jag inte ens kommit till ekonomin. Hyreskostnaderna i Los Angeles är som ni vet skrattretande och att byta ut dem mot praktiskt taget gratis boende skulle blåsa bort samtliga ekonomiska bekymmer från horisonten. Vi skulle kunna leva som skånska godsherrar. Då skulle vi visserligen vara tvungna att offra Stilla havet, sommartemperatur året om, otroligt restaurangutbud, vännerna och poolen. Men det finns ju annat.

Problemet blir bara språket. Ska hela familjen lära sig skånska?

Hälsningar från Sverige,

Peppe

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *