Peppe bloggar om livet på västkusten

USA

Stora jordbävningar hemma i LA

6 jul , 2019, 10.35 peppe

 

Kära läsare,

under de dagar vi hälsar på släktingar i Skåne läser jag om två större jordbävningar i Kalifornien. Först en på drygt fem magnitud dagen efter en till på drygt sju. Sjuan är elva gånger starkare än femman. Mina flöden på sociala medier fylls av bilder och texter från folk hemifrån, alla befinner sig i säkerhet, men många är riktigt skärrade. Jag förstår dem. En jordbävning är alltid lite obehaglig, men en som räcker länge kan göra vem som helst nervös. En kompis skriver att hen räknade långsamt till 40 innan marken slutade skaka. Det är svårt att spela tuff när det händer. Hittills har inga personskador rapporterats, men flera byggnader lär ha skadats.

Jag är själv ganska lättad över att just nu befinna mig i trygga Norden. Skönt att inte sitta hemma i Santa Monica och fundera på om det här bara var förskalven till den riktigt stora jordbävningen.

Hälsningar från Sälshög.

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *