Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur,Los Angeles

Sammanhållning genom pingis

12 maj , 2019, 21.48 peppe

 

Kära läsare,

på den här bloggen har jag skrivit om amerikanernas förmåga att skapa ett community alltså ett sammanhang där man tar han om och håller ett öga på varandra. I en miljonstad som Los Angeles känns det tryggt att folk som bor på samma gata, i huset och på skolan känner en småpratar och fråga hur det går. Jag tror att människan mår bäst av att känna sig som en del av ett större sammanhang.

Det är ändå inte bara amerikanerna som aktivt jobbar för att skapa en bra sammanhållning. Finländare i Los Angeles träffas i form av olika sorters nätverk och en gång i månaden träffas finländska kvinnor i LA för att bada bastu tillsammans. Tyvärr sker bastubadandet alltid på den östra sidan om staden och eftermiddagstrafiken från väst är så pass utmanande att jag aldrig haft möjlighet att delta. Inte ens bastu kan få mig att sitta i bilköer i två timmar.

Svenskarna är inte sämre, de ordnar nätverksträffar, har innebandylag och en gång om året ordnas den legendariska pingisturneringen LA Pingis. De fyra första åren spelades turneringen i Downtown på hotellet The Standard som har en hel konferenssal med pingisbord. Av olika orsaker flyttades evenemanget i år till Venice Beach och Los Angeles-svenskar samlades på bakgården till ett produktionsbolag.

Deltagarna kan delas in i två grupper: de som tar spelandet på allvar och de som inte gör det. De seriösa skaffar egna pingisbord och tränar året om. Vi andra spelar en gång om året och blir glada ifall vi klarar av att passa bollen tillbaka över nätet. Turneringen är ocksp utformad så att också förlorarna får spela fler matcher så det finns alltid en andra och till och med tredje chans. Det magiska med pingis är att det är roligt öven om man är ganska dålig.

Medan matcherna pågår går resten av deltagarna omkring och pratar med varandra, dricker öl och äter burritos från den förbeställda foodtrucken. Ett enkelt och väldigt lyckat koncept. Själv var jag hemma för att frigöra barnvakten klockan elva. Andra personer i hushållet snubblade in runt tre på morgonnatten.

Hälsningar från LA,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *