Peppe bloggar om livet på västkusten

Okategoriserade

Lappar på spegeln

31 jan , 2019, 03.56 peppe

 

Kära läsare,

sedan 2013 är jag frilansare och det finns ingen dag i veckan som jag saknar en chef eller arbetstider. Det som jag ändå kan sakna är en viss struktur. Jobbar man, som jag, hemifrån blir det lätt att man gör andra saker än just jobbar. Det har hänt att mitt intresse för att gå ner i tvättstugan har vuxit med 100 procent precis samtidigt som en tråkig text ska skrivas. Eller att jag bestämt mig för att dammsuga istället för att skriva fakturor och betala räkningar. Saken blir inte bättre av att ha en tvååring i faggorna.

Jag har försökt skapa arbetspass genom att göra det kreativa på förmiddagen då min hjärna ännu är fräsch och full av idéer och det mer mekaniska efter lunch. Min man har samma problem som jag, men löste en del av det genom ett ganska enkelt trick. För att ha en övergripande koll på vilka podcaster han ska klippa vilken dag, vilka som ska läggas upp, faktureras, om förhandlas, konsulteras och så vidare lade han upp post it-lappar i olika färger på spegelskåpet med påminnelser. Det här har inte bara gjort att han gör allt i tid, men också att han inte går omkring och oroar sig för att ha glömt bort något.

Just det där med gå omkring och fundera på saker man borde göra eller ha lätt ångest över att man glömt bort något slukar enormt mycket energi. Så fort man känner att man har koll (vare sig det är fysisk kalender, elektronisk eller lappar på spegeln) kan man frigöra den här energi och rikta den mot kreativitet och andra mer stimulerande grejer.

Själv försöker jag avsätta en timme  veckan då jag gör allt det tråkigaste som är så litet att jag lätt skjuter upp det och så skvalpar det ändå omkring i mitt medvetande och tar upp plats. Alltså ringa tandläkaren, betala räkningen, fakturera kunden och tacka ja till middagen. När allt är fixat känner jag sig både ren och lätt. Otroligt befriande.

Hälsningar från det ordningsamma frilanshemmet,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *