Peppe bloggar om livet på västkusten

Kultur

Ditt värde är inte dina prestationer

29 Dec , 2018, 18.20 peppe

 

Kära läsare,

året börjar lida mot sitt slut och så här i skarven mellan 2018 och 2019 är det inte ovanligt att vi börjar planera det nya. Vi listar stordåd vi ska göra på arbetsplatsen, hemma och på gymmet. Vi gör listor med alla vi ska och inte ska äta. Alla resor vi ska och inte ska göra (hej klimatkrisen och flygstoppet!). Blicken framåt, år 2019 blir vi alla bättre, vackrare och mer effektiva!

Det är inte fel att sträva efter att bli en bättre (med)människa, men jag har svårt med att se livet som ett projekt som ständigt måste utvärderas och förbättras. Inte bara det: Utvärderas, förbättras och visas upp. Den med det vackraste hemmet, flest magrutor och timmar på gymmet/i löpspåret, snyggaste karriären och längsta utlandsresorna vinner. Och är det inte så perfekt så finns det alltid minst en bra vinkel och ett filter som kan få det att se perfekt ut på sociala medier. Tycker att vi kan avveckla detta nu. Vårt människovärde ligger inte i våra prestationer eller väldesignande hem/kläder/kroppar/liv.

Jag föreslår att vi 2019 fortsätter att se över oss själva som medmänniskor, men struntar i förbättring på alla andra plan. I år behöver ingen prestera extra mycket på jobbet, vinna tävlingen om snyggaste kroppen eller bästa semesterresan. Jag tycker att vi sänker ribban ordentligt. Gör mindre, köper mindre reser mindre och jobbar mindre. Istället duger vi som vi är i 2018-års kläder, inredning och varande som människor.

Gott nytt år!

/Peppe

 

 

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *