Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles,USA

Det värsta är över

14 Nov , 2018, 18.32 peppe

 

Kära läsare,

Igår återvände vi till Santa Monica efter två dygn ute i öknen. Luften här i Santa Monica är mycket bättre än i helgen. Röken är borta och skolorna öppna, men barnen stannar ändå inomhus under rasterna. Vi hat sopat bort askan från balkongen och allt är nästan som vanligt. När jag skriver nästan menar jag att det ännu råder inreseförbud i vissa områden i Topanga och Malibu, en stor del av skogen är nedbränd och människor och djur ännu försvunna.

Igår åkte jag via Los Angeles Equestrain Center där alla 70 hästar från mitt stall i Topanga varit inhysta sedan fredag eftermiddag. Hästarna verkade må bra. Eftersom det inte funnits tid att ta med sadlar och träns till alla djur hjälpte jag till att leda dem runt området. En kvart per häst både för- och eftermiddag.  Säga vad man vill om USA, men i krissituationer håller folk ihop. Hästarna har fått enorma donationer hö och morötter och de som jobbar i stallet har fått ta emot vatten och förnödenheter. Frivilliga har ställt upp och hjälpt till och planen är att kunna transportera hästarna hem igen senast torsdag eftermiddag.

Exakt hur stor förödelse bränderna gjort är ännu inte klart. Det som däremot är klart är att dessa bränder är återkommande och Kalifornien måste vara ännu bättre förberedda på en sådan här kris.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

 

Läs också

2 kommentarer

 1. Solveig Williams skriver:

  Peppe, du har varit i mina tankar medan jag vistades på Malta två veckor. Nyhetsutbudet på mitt enkla hotell var begränsat till BBC World News och där fick man hela tiden uppdateringar från Kalifornien. Tragiskt med de enorma skadorna. Ändå sade de som mistat allt i Paradise i norr (verkligen opassande namn) med den eviga amerikanska optimismen att de nog ska bygga upp igen. BBC visade ofta
  lyxvillor i Malibu som brann och eftersom det är nära Sta.Monica undrade jag hur du och de dina hade det. Bra att det är över för er del.
  Solveig

  • peppe skriver:

   Tack snälla Solveig för omtanken! Vi har det bra! Luften här i Santa Monica är fortfarande väldigt dålig, men vårt hem står kvar och det är mer än vad man ska säga om många familjer i Malibu och Topanga. Kram och hoppas att du haft en fin semester

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *