Peppe bloggar om livet på västkusten

poolekonomi,Uber,USA

Uber satsar på elcyklar

6 okt , 2018, 05.15 peppe

 

Kära läsare,

för inte så länge sedan skrev jag om hur elscootrarna tagit över Santa Monica. I skrivande stund finns det tre konkurrerande bolag och man behöver sällan gå länge än ett kvarter för att hitta närmaste scooter. De är både praktiska och farliga. Folk kommer fram i tid och krockar. Vissa av bolagen (Bird) skickar ut gratis hjälmar för att de förarna ska skydda sig. Ändå ser man sällan en sån på huvudet på de snabbaste körarna.

För några veckor sedan dök en ny konkurrent upp. Den här gången var det klarröda elcyklar som placerades på strategiska ställen runt om i staden. Ingen mindre än Uber står som ägare bakom Jump, som cyklarna heter. Det här är ett sätt för Uber att putsa upp sitt skamfilade rykte och skapa positivt surr genom att vara ett företag som tänker på miljön genom att lansera ett alternativ till att åka bil. Det råkar passa perfekt in i Kaliforniens plan att vara helt fri från koldioxidutsläpp senast år 2045.

Än så länge är cyklarna gratis. Precis som det var praktiskt taget gratis att åka Uber de första månaderna och för varje person som man tipsade om tjänsten fick man 20-30 dollar att åka för (sen testade Uber att höja priserna när efterfrågan var hög och en kväll kostade det oss 200 dollar att åka hem från West Hollywood, men det är en annan historia). Elcyklar är snabbare och bekvämare att åka långt med jämfört med elscootrarna och jag gläder mig åt att Los Angeles-borna nu får ytterligare en orsak att lämna bilen i garaget. För bara en halvtimme sedan gjorde jag själv det. Tog elcykeln till mataffären. Den stora korgen längst fram fungerade perfekt för matkassarna.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *