Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles

Varannan begagnat

24 aug , 2018, 03.19 peppe

 

Kära läsare,

jag utgår att ni, precis som jag, oroar er för klimatförändringen och tänker på vad ni kan göra i ert eget mikrokosmos. Jag känner ofta uppgivenhet, men försöker mota den i grind genom att dagligen utföra små handlingar. Ingen kan göra allt, men alla kan göra lite. Förutom att jag är vegetarian och det i praktiken lett till att resten av familjen mer eller mindre omedvetet också är det försöker jag se över min konsumtion. En vän till mig startade ett Instagramkonto som heter Varannan begagnat. Det är precis som namnet säger, ett försök att köpa varannan pryl second hand.

Själv har jag aldrig varit personen som fyndar i vintagebutiker, men på sistone har jag ansträngt mig för att bli en sån. Jag tror nämligen att det handlar mer om vana än ovilja. Är man van vid att bara konsumera nya produkter kan det te sig jobbigt att leta upp begagnat. Jag pratar av erfarenhet. Till min stora förvåning går det faktiskt.

Jag har också haft stor hjälp av en lokal Facebook-sida där grannar delar med sig av prylar de inte längre använder. Det kan vara allt från vinglas, till barnkläder, cyklar och kaffekokare. Själv har jag delat ut leksaker, barnvagnar, en soffa och ett matbord med tillhörande stolar. Jag vet inte vem som är gladare, de som får ge bort sina prylar, eller de som inte behöver köpa nytt. Det fina med att leva klimatsmart är ju att det oftast också är ett ekonomiskt liv.

Nu önskar jag att alla hade en Buy Nothing Santa Monica, eller var ni nu bor, grupp att återanvända saker i. Och om ni inte har en, varför inte grunda en?

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *