Peppe bloggar om livet på västkusten

Los Angeles,USA

Nya klasskamrater varje år

20 aug , 2018, 19.00 peppe

 

Kära läsare,

på torsdagen börjar familjens åttaåring tredje klass i Roosevelt Elementary School. Han både ser fram emot det och är lite nervös. Barnen får varje år en ny lärare och nya klasskamrater. I årskurserna finns det vanligtvis mellan fyra och sex parallellklasser. Kvällen före skolstarten skickar skolan ut ett e-postmeddelande om vilken klass barnen kommer att gå i. Att informationen kommer bara tolv timmar innan skolan börjar handlar om att ge föräldrarna så lite tid som möjligt att protestera.

I början tyckte jag att systemet var brutalt. Att förlora sina klasskamrater och vara tvungen att lära känna en helt ny klass varje år. Nuförtiden antar jag att det funkar bättre för de extroverta barnen och lite sämre för de introverta. En liten tröst är ändå att lärarna brukar ha bra koll på barnens bästisar och ser till att de får följa varandra till den nya klassen. En fördel som jag insett först på senaste år är också att både barn och föräldrar på det här sättet snart lär känna hela årskursen. Man håller kontakter med de barn och föräldrar man umgåtts med året innan och på det här sättet växer bekantskapskretsen.

Amerikaner är generellt väldigt bra på att komma ihåg namn och det här med att mellan trettio och sextio nya vuxna föräldrar introduceras till ens liv varje år är också en bra övning för oss mindre namnkunniga nordbor att öva upp konsten.

Hälsningar från Santa Monica,

Peppe

,

Läs också

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *