Peppe bloggar om livet på västkusten

Finland,Los Angeles,Okategoriserade

Man måste inte älska sommaren

14 jul , 2018, 16.14 peppe

 

Kära läsare,

värmen här i Stockholm är intensiv. Magnus sover ute på balkongen och jag försöker ha så få barn med mig i sängen som möjligt. Jag misslyckas ofta. Jag märker att jag automatiskt söker mig till den skuggiga sidan av gatan och ser med skräckblandad fascination på folk som ligger och steker sig i solen. Min spontana reaktion är att att rusa fram till dem och smörja in dem med SPF 50. Jag håller mig ändå från att göra det. Det skulle antagligen vara en faux pais.

Fördelen med att bo i Los Angeles är att jag äntligen lyckats skaka av mig tvånget att gå ut när solen skiner. Det tog ganska många år, men nu kan jag med gott samvete stanna inomhus trots att vädret är soligt. Jag till och med undviker att röra mig utomhus de allra vackraste dagarna dagarna och skickar i hemlighet en längtansfull tanke till sommaren 2017 som var sval, blöt och blåsig. Jag skulle aldrig drömma om att säga detta högt för jag vet hur mycket man i Norden längtar efter sommaren. Jag har ju själv gjort det i 35 år.

Jag vet att det finns många bland er som känner som jag. Tacksamhet över värmen och skönheten, men som längtar efter regn. Gärna i form av en ordentlig åskskur som kunde rensa luften. Sen några svala, mulna sommardagar på det så att man kunde stanna inomhus och läsa eller kolla på film. Den här sommaren har antagligen skapar många höstälskare. Folk som i september girigt drar in den friska luften och gläds åt den första frosten.

Själv kommer jag att åka tillbaka till evig sommar och för första gången på fem åt kan jag känna mig lite avundsjuk på er som har svalare väder att se fram emot.

Hälsningar från Stockholm,

Peppe

,

Läs också

2 kommentarer

  1. Andy skriver:

    Hej, marker att du pa amerikanskt vis borjat kasta omkring dej franska fraser, men det lonsar sej att kolla stavningen sa att det inte framgar allt for tydligt att man inte vet vad man talar om. 🙂

    • peppe skriver:

      Hej, jag märker att du inte vet hur man använder skandinaviska tecken när du försöker skriva på svenska. Det kan löna sig att kolla upp det så det inte framgår alltför tydligt att du inte vet hur ett tangentbord fungerar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *